Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

Springande Det här är en blogg som kommer att handla om en av de viktigaste sakerna som du kan göra med ditt liv – träning! Även om det för många kan tyckas vara så att Sverige har blivit ett träningstokigt land så spelar det egentligen ingen roll hur mycket andra tränar i din omgivning. Det viktigaste är att du själv gör det. Den bästa träningen är helt enkelt den som faktiskt blir av, och det är inte alltid så enkelt som man kan tro att ordna. Det handlar om att från början hitta motivationen för genom motivation kommer till slut vanan.

Vanans makt är stor

Människor är vanedjur, vilket betyder att om vi gör en sak upprepade gånger under en period så kommer vi ha större benägenhet att fortsätta göra det och till och med längta efter det. Det betyder i sin tur att det kan bli dåliga vanor eller bra vanor utifrån en hälsoaspekt, men oavsett vad vi än tar oss för så kommer vanans makt att vara överhängande och tydlig. Genom denna naturliga egenskap hos oss människor så blir det samtidigt lättare att också forma om sitt liv som man egentligen vill ha det, men då gäller det att ta sig förbi gränsen när något just blir en vana.

Det finns de som säger att man ska göra en sak minst 20 gånger för att det ska bli en vana, eller att man ska ha en återkommande rutin under minst sex veckor för att det ska sätta sig till en vana. Oavsett vad det är som stämmer så kommer alla att förr eller senare kunna hitta sin vana och sin lust efter ett önskat och eftertraktat beteende. Träning är en vana som kommer att ge dig mervärde i livet och få dig att må bättre, oavsett vilken form av träning du ägnar dig åt!