Ut i skogen och jaga svamp!

Ut i skogen och jaga svamp!

Nu närmar sig hösten och det är lika bra det, tycker jag. Det är fortfarande rätt varmt och man kan vara ute i naturen och röra på sig. Och det blir bättre: svampsäsong! Där kan man verkligen slå två flugor i en smäll. Dels får man ju motion när man är ute i skogen en hel dag och plockar svamp, och dels så får man ju läcker svamp som kan tillagas på en mängd olika sätt. Kan det bli bättre? Det är väl ändå tveksamt! Ordna en picknicklunch , på med en ryggsäck och ut i skogen för en heldag av svamppockande. Eller, det blir en hel del vandrande där naturen är det viktigaste också, men det är ju som balsam för själen!

Många påsar små…
Jag brukar använda plastpåsar för att plocka de olika svamparna i, påsar som sedan försluts med en klämma när de är fulla. Det känns som ett praktiskt sätt att hålla de olika sorterna åtskilda från varandra. Sedan gäller det att reda ut om det VERKLIGEN är ätliga svampar man plockat eller någon av de där lömska som SER UT som en av de ätliga men som man nog helst inte ska äta, om man vill behålla hälsan (och det vill faktiskt jag).

Det brukar bli en hel massa påsar på en dag, och jag har lärt mig så pass mycket om svamp nu att det för det mesta bara blir av de ätliga sorterna. Än så länge har jag inte fått i mig någon giftig.

Men erkänn! Visst låter det som ett perfekt sätt att tillbringa en dag? Hösten har sina stora fördelar trots allt, även om den inte RIKTIGT är här ännu. Men snart. Ut i skogen och plocka svamp med er! Men kom ihåg att riktigt försäkra er om att de är ätliga.