Löpning är bra för allt

Löpning är bra för allt

träningsskorNågot som många verkar fastna i är att det behövs utrustning, gymkort och andra saker som kostar en del för att man ska kunna träna. Det är många gånger här som hindret finns från att komma igång med sin träning, eftersom man kanske känner att man varken har tid att köpa det eller kanske inte ens har råd med det. Då intalar man sig själv att kostnaden för att träna är alldeles för hög och att man istället tänker att enkel vardagsmotion får vara det som räcker. Visserligen är vardagsmotion bra, men vill man verkligen ha effekt så måste man ta sig över det här steget.

Endast ett par skor

Löpning är något som är otroligt enkelt och väldigt lättillgängligt. Faktum är att du inte ens behöver springa för att träna, utan det räcker gott och väl med att ta raska promenader. Det fina med det här är att löpning och gång inte går att bortförklara, för det enda som du behöver för att kunna träna är ett par skor. Det spelar alltså ingen roll om det regnar, är soligt, är kallt eller vad man nu kan tänka sig som bortförklaring. Löpning och promenader kan man alltid göra.

Att löpning och promenader sedan också är en av de bästa träningsformerna gör att det finns väldigt få anledningar till att inte göra det. Givetvis ska man inte göra det om man är sjuk eller skadad, men det är också de enda tillfällena som det är okej att intala sig själv att inte gå ut. Löpning och promenader är dessutom en föränderlig träningsform, där man själv väljer vilka vägar man ska ta, vilken typ av nivå man vill lägga sig på och sedan anpassa det efter ens mål och ens förmåga. Genom att göra detta tre-fyra gånger per vecka så kommer man också att kunna få till vanan, och till och med längta efter att ta sig ut i spåren!