Kosten är central

Kosten är central

grönsakerDe flesta av oss tränar för att vi ska må bättre. Det är den viktigaste av anledningar för många. Det finns också många som tränar för att bli starkare, snabbare och uthålligare men den största delen av oss alla tränar just för att vi ska må bättre. Träning, i olika former, har den här effekten på våra kroppar. De kommer att må bättre och kännas piggare, fräschare och spänstigare – precis det som är målet. Men träning är ändå bara en del av ekvationen. Det finns en annan del som är minst lika viktigt när det gäller välmående – kosten.

Ät rätt för bra hälsa

Det betyder alltså att man bör tänka till när man drar igång med träningen, för effekten kommer definitivt inte bli lika stor om man inte gör en bedömning av hur ens kostvanor ser ut. Det betyder alltså att det inte är en speciellt bra idé att hålla på och äta på samma sätt som man har gjort tidigare, med stora måltider, godis och snacks. Här är det viktigt att försöka bryta mönstret, och precis som alla andra vanor så handlar det om att göra rätt val under en längre tid för att det ska kännas naturligt och lättare.

Med rätt mat i kombination med träning så kommer du att kunna märka enorma effekter på din kropp och ditt välmående. Det är inte bara något som man säger heller, som ett mantra för att ge dåligt samvete. Det är vetenskapligt bevisat att med träning och bra kost så kommer våra kroppar att må bättre, samtidigt som vi också ger oss chansen att leva längre och frodas i livet. Det handlar med andra ord om de rätt valen, att våga bryta dåliga vanor och ersätta dem med bättre. Det handlar dock inte om att ta bort livets goda, utan bara göra det till något exklusivt och inte något som tar upp ens vardag, dag efter dag.